Login
Close
Inloggen

Assessments

U wilt een plannersfunctie ingevuld hebben en het risico op een mismatch uitsluiten? U wilt zicht op de drijfveren, talenten en competenties die een kandidaat bezit? En een uitspraak over het ontwikkelpotentieel? Dan kan een assessment een geschikt middel zijn.

Selectie assessment

Een selectie assessment geeft zowel de organisatie als de kandidaat zicht op een match met het gewenste profiel, maar ook op de uitdagingen en valkuilen. Wij vergelijken het profiel van de kandidaat met de competenties die relevant zijn voor de functie. U ontvangt van ons een duidelijk advies over de mate waarin een kandidaat aansluit op de functie. Ons doel is de kans op een geslaagde match te vergroten.

Ontwikkel assessment

Een ontwikkel assessment is erop gericht de ontwikkelpunten van een (potentiele) kandidaat of werknemer boven tafel te krijgen. Vanuit het vertrekpunt van de medewerker wordt de potentie en de risico’s in kaart gebracht.

Een ontwikkel assessment wordt vaak ingezet bij een 0-meting met betrekking tot de ontwikkeling van een medewerker. Bijvoorbeeld in het kader van een POP, reorganisatie (om te zien waar de werknemer in de nieuwe situatie het best op zijn plek is), of bij indiensttreding waarbij direct een beeld moet worden gevormd welke ontwikkeling, coaching of training de kandidaat nodig en/of behoefte aan heeft.

Programma

De inhoud van een assessment hangt af van de specifieke vraagstelling. Daarom analyseren wij van tevoren uw concrete vraag. Daarna stellen wij een gericht assessmentprogramma samen. Onderstaand een voorbeeld van een assessment programma:

  • Beoordelen van het CV en de motivatie
  • Een competentiegericht interview
  • Twee praktijkoefeningen
  • Een rollenspel
  • Een maatwerk eindverslag met selectieadvies

Assessor

Assessments worden uitgevoerd door Bas Bos, oprichter van Hello! Planner en initiatiefnemer van Planners voor de Zorg. Bas heeft 20 jaar ervaring in de zorg met planners en is afgestudeerd bedrijfspsycholoog.

Waarom Planners voor de Zorg?

Het herkennen van de vereiste competenties, drijfveren maar ook valkuilen en risico’s zit in ons DNA. Wij weten welke vragen we moeten stellen, we zijn kritisch, soms confronterend met maar een doel, de geschiktheid, potentie en risico’s boven tafel krijgen. Assessments voeren we vanuit ons kantoor in Maarssen of bij u op locatie.

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op. Wij maken graag een vrijblijvende afspraak om te bespreken hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Online afspraak inplannen

Contact

Voor meer informatie over onze diensten kunt u contact met ons opnemen.

Neem contact op

Copyright © 2024 Planners voor de Zorg   |  Sitemap   |  Disclaimer
Planners voor de Zorg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close